Accomodatie

Accommodatie

Voor elke groep een huis dat past

Bij alle IWSS bestemmingen zijn er groepsaccommodaties die op loop- of fietsafstand zijn van de natuurcentra en startpunten van excursies. Soms zijn het natuurcentrum en de accommodatie onder één dak te vinden! (Hallig Hooge, Tönning, Dornumersiel).
De accommodaties variëren van simpele hutten met slaapzaal en keuken tot aan een zeer comfortabele jeugdherberg op basis van volpension (eten is bioregionaal) en voorzien van allerlei multimedia. Afhankelijk van de mate van comfort, uitrusting en het budget, kunt u, door te kiezen voor een bepaald bestemming, grotendeels de kosten bepalen van de schoolreis. Aanbevolen accommodaties dichtbij de IWSS partner centra zijn genoteerd in de IWSS Reisinformatie van de betreffende bestemmingen.

Ruim van tevoren boeken

Het is noodzakelijk om rekening te houden met het tijdig reserveren. Veel groepsaccommodaties aan de kust zijn al 1,5 jaar van tevoren volgeboekt. Vandaar dat het sterk aanbevolen is om aan lange termijn planning te denken, zeker als  u vast zit aan een bepaalde datum of als u een specifieke bestemming in gedachten heeft.

Echter, als u flexibel genoeg bent wat betreft de datum en bestemming van de schoolreis, dan is het vaak wel mogelijk om tijd en een plekje te vinden zodat het reisje dus zelfs op korte termijn kan plaatsvinden.

Boeken van Accommodatie en Programma's

Sommige natuurcentra zullen alleen reserveringen plaatsen voor een IWSS-programma als de accommodatie al geboekt is. Voor het coördineren van het reserveren van een programma en accommodatie, neem de volgende stappen:

  1. Wat zijn de data voor excursies die het natuurcentrum geeft die voor jullie interessant zijn?
  2. Dan- als het programma naar jullie wens is- kan er een accommodatie gevonden worden dichtbij het centrum.
  3. Hierna kan het programma daadwerkelijk bij het centrum geboekt worden.

Als er geen plek is om te overnachten op de bestemming die gekozen is, of het lukt niet met de data. kies een andere IWSS- bestemming en begin overnieuw. Op deze manier voorkomt u dat er problemen ontstaan met het geboekt hebben van een programma maar geen slaapplek hebben, ofwel de accommodatie volledig geregeld maar geen activeiten kunnen programmeren.

Op dit moment wordt er gewerkt aan een online-overzicht met betrekking tot de capaciteit en wat wel en niet vol zit qua programma en overnachting. Dit overzicht zal begin 2008 werkzaam zijn.