Activiteiten

Activiteiten

Individuele programma's die als bouwstenen beschouwd kunnen worden

Basisschool- of biologieklassen, natuurbeleving op speelse wijze of diepgang in de  Waddenzee- ecologie: de IWSS biedt programma's die zijn aangepast aan elke leeftijdsgroep en lesniveau.
De partner centra van het IWSS hebben tal van activiteiten te doen, van avontuurlijke wad-ontdekkingstochten en spelletjes over trekvogels tot aan spannende experimenten. Mede door rollenspellen en workshops knutselen en creativiteit, zal elke groep de gelegenheid krijgen om iets te leren over de Waddenzee. Een gedetailleerd overzicht van de verschillende programma's kan worden gegeven door de IWSS-partner centra. Samen met het door u gekozen centrum kunt u een programma samenstellen die aan uw wensen voldoet.


Standaardhandhaving en betrouwbaarheid inhoud

Hoe verschillend de programma's van de individuele IWSS-partner centra ook mogen zijn, ze hebben allemaal dezelfde standaard en volgen allemaal de 'IWSS mission statement for trilateral Wadden Sea education'. Alle partners garanderen  een hoge educatieve kwaliteit: het programma kan worden aangepast aan de groep zonder verwaarlozing van de inhoud. Het is ook een prioriteit van een IWSS-programma om leerlingen een kijkje te laten nemen over de grens naar de naburige Waddenzeegebieden. Om het internationale karakter te behouden, is er ook nog de mogelijkheid om alle activiteiten in het Engels, Duits, Deens of Nederlands te boeken.

Mogelijke inhoud en doelstellingen van een programma

Er zijn natuurlijk een aantal 'klassiekers' qua activiteiten in of bij de Waddenzee die dan ook door praktisch bijna alle centra aangeboden worden. We hebben ze op een rijtje gezet en samen met het centrum van uw keuze, kunt u bepalen waar de nadruk van de reis op wordt gelegd. Ligt het thema van de reis meer bij de geografie, ecologie, of zijn juist de sociaal-culturele aspecten van belang?