Catering

Catering

Logies of volpension?

Op de meeste IWSS bestemmingen heeft u de keuze tussen accommodaties op basis van logies en op basis van volpension. Ook al is volpension vaak meer comfortabel, zelf koken is bijna altijd goedkoper. Hoe dan ook, beide  opties hebben voor- en nadelen die u zou moeten afwegen: 

'Doe het zelf'

Het apart organiseren van de maaltijden is van de ene kant erg tijdrovend, van de andere kant biedt het ook verschillende leermomenten en ervaringen en kan het zelfs, als het goed ingeroosterd is in het programma, de schoolreis compleet maken met deze 'sociale' dimensie. Als 'eigen- bereider' van de maaltijden, kunt u de tijden van het eten zelf bepalen en daar redelijk vrij mee om gaan. U kunt kiezen wat er gekookt wordt en wat voor ingrediënten er gebruikt worden en welke kwaliteit deze hebben. Ook kunt u individuele voorkeuren en vragen van de groep in overweging nemen.Ons 'Trilateraal Recepten Collectie' (de) biedt een keur aan recepten afkomstig uit Duitsland, Denemarken en Nederland en is ideaal voor het gevarieerd maar simpel koken voor en met groepen. Op deze manier zullen uw leerlingen al een internationale wadervaring opdoen in de keuken!

Boodschappen? Bestel ze en laat ze brengen

Op bijna alle IWSS bestemmingen zijn supermarkten te vinden die uw boodschappen bij uw accommodatie afleveren. Deze mogelijkheid is een stuk makkelijker en in de meeste gevallen niet duurder dan het meebrengen van eigen boodschappen. Een paar voordelen zijn: veel minder tijd kwijt zijn met boodschappen doen, met het reizen scheelt het een boel bagage, u ondersteunt de plaatselijke economie en uw leerlingen leren ook stukjes regionale cultuur als ze eenmaal het voedsel aan het bereiden zijn. Overigens, de meeste voedselverpakkingen bevatten kookinstructies in het engels dus als er iets intercultureel is...

Volpension

Accommodaties op basis van volpension bieden normaalgesproken 3 maaltijden aan op gezette tijden. Afgezien van het tafel dekken en soms het helpen afruimen, wordt geen werk gevraagd van de groep en is er dus meer tijd  over voor programma- en vrije tijdsactiviteiten. Van de andere kant bekeken vormen deze maaltijden wel een relatief nauw kader qua planning van het programma. Lunchpakketten zijn vaak wel te bestellen en mee te nemen voor dagtochten (informeer bij elke accommodatie hoe ver van tevoren de  lunchpakketjes besteld moeten worden, als ze dit al doen) maar andere wensen zorgen vaak voor logistieke problemen. U kunt vrij weinig invloed uitoefenen op het soort maaltijden wat u krijgt, maar uitzonderingen zijn mogelijk (als leerlingen allergisch zijn voor bepaalde voedingsmiddelen, of bepaald voedsel niet willen/kunnen eten op basis van geloof of ethische gronden. Dit moet echter ruim van tevoren aangegeven worden. 

IWSS Kook- Service

Als u liever volpension zou willen maar de bestemming heeft alleen maar accommodaties op basis van logies, dan kunt u ervoor kiezen om onze praktische  'IWSS-kook-service' in te schakelen. Dat houdt in dat er een aantal koks en kokkinnen voor u klaarstaan die met uw groep meegaan en in ruil voor  een slaapplek en eten en een adequaat loon, regelen zij alles voor u wat betreft de maaltijden (van inkopen doen tot de afwas). De kook-service is  een goed alternatief voor het volpension en eigenlijk nog meer aangezien de keuze wat betreft maaltijden bij u ligt en de etenstijden flexibel zijn. Ook de kosten zijn vaak lager dan wanneer men volpension zou boeken. Voor meer informatie  kunt u klikken op 'IWSS-kook-service'.


Bio-regionaal – smaakt goed en doet goed

Het maakt niet uit of u kiest voor accommodatie met volpension of op basis van logies: leg de lat hoog als het aankomt op gezond voedsel, verse ingrediënten die in de regio geproduceerd zijn en produkten van biologische teelt. Op deze manier doet u uzelf goed en het milieu. Het EU-etiket voor biologisch voedsel, het MSC- certificaat ('Marine Stewardship Council') voor duurzame visserij en het Transfair- etiket voor eerlijke handel helpen u een goede keuze te maken. Als u volpension gaat boeken, informeer bij de accommodatie over de mogelijkheden van bio-regionale catering. De 'IWSS-kook-service' doet dit automatisch al.