Finanzien

Financiële Aangelegenheden

Hoeveel kost het ?

De kosten van een schoolreis met IWSS-programma is afhankelijk van de lengte van het verblijf, de keuze van accommodatie en catering, het type transport  op de plek zelf, het aantal IWSS- activiteiten, dure vrijetijdsbestedingen en de kosten voor het vervoer heen en terug. Als een regel zou het gesteld kunnen worden dat: hoe verder de bestemming, hoe hoger de reiskosten en hoe luxer de accommodatie, hoe duurder het verblijf. Volpension is vaak duurder dan zelf koken of het inhuren van de IWSS-kook-service. Meer activiteiten zorgen voor een hogere rekening.
Van de andere kant, de volgende voorbeelden laten zien dat zelfs schoolreisjes naar het andere uiteinde van de Waddenzee niet per definitie duurder hoeven te zijn dan een reis naar een nationale bestemming. Als er sprake is van een gelimiteerd budget, dan zijn de aanspreekpunten en de IWSS-partnercentra bereid om u te helpen een schoolreis zo in elkaar te zetten dat het voldoet aan al uw wensen. En wat betreft alle overige vragen: daar staan ze ook voor u klaar.

Drie voorbeelden:

Berekend voor 25 leerlingen t/m 14 jaar en twee docenten. Hier zit ook nog een 'reserve' bij van 10%  voor verzekering, bagagetransport en vrijetijdsbesteding.

Texel (NL)

Voor een 5-daagse schoolreis naar Texel met overnachtingen in accommodatie op basis van logies, de groep kookt zelf, er worden fietsen gehuurd en er wordt gebruik gemaakt van IWSS-programma's: reken hiervoor ongeveer €160,0 p.p. De reiskosten komen hier nog overheen, vanuit Amsterdam zou dit ongeveer €30,- p.p. worden voor het treinkaartje, buskaartje en de boot naar Texel.

Hallig Hooge* (D)
Voor een 5-daagse schoolreis op het Hallig eiland Hooge met overnachtingen in het 'Wattenmeerhaus Hooge' , bio-regionale catering door de 'IWSS kook-service', fietsen huren, en IWSS programma's (als voorgesteld in de Reisinformatie), kan er ongeveer €175 p.p berekend worden.
De reiskosten komen hier nog bij. Vanuit Amsterdam zou dat €80,- kosten voor een retour.(Amsterdam- Hengelo en Hengelo- Hamburg met groepskorting)
* Voorbeeld voor 22 leerlingen, omdat er maar 24 bedden beschikbaar zijn in het Wattenmeerhaus Hooge

Rømø (DK)

Voor een 5-daagse schoolreis naar Rømø met overnachtingen in de jeugdherberg met volpension, IWSS programma's en het huren van fietsen komt het neer op ongeveer €200,- p.p. De kosten voor een retour naar Rømø met trein en bus zijn ongeveer €30,- vanuit Hamburg, de trein vanuit Amsterdam naar Hamburg zijn ongeveer €80,-.

De kosten zijn gebaseerd op de volgende aspecten:

prijzen van 2007, in Nederland worden er twee enkeltjes gekocht (heen- en terugreis), in Duitlsand wordt er gereisd met groepskorting van 70% (!). Dit moet wel ruim op tijd gereserveerd zijn. TIP: probeer van uw vertrekpunt zo kort mogelijk door Nederland te reizen. Eenmaal in Duitsland is het reizen een stuk goedkoper, vooral met deze groepskorting.

 

  Texel Hallig Hooge Rømø
Accommodation 56 € 64€ 120€
Catering 26€ 44€ inkl.
Bike rental 18€ 16€ 16€
IWSS-Programme 35€ 35€ 41€
+ca. 10% other expenses* 14€ 16€ 18€
Sum 150€ 175€ 195€
Travel to & from 30€ 70€ 100€
  180€ 235€ 295€

 

* verzekering, bagagetransport, vrijetijdsactiviteiten, reserve

De prijzen van de individuele diensten kunnen direct van de plaatselijke verantwoordelijken opgevraagd worden. Alle gegevens die nodig zijn voor accommodatie en fietsverhuur e.d, kunt u vinden in het gedeelte IWSS reisinformatie van de bestemming. In het gedeelte 'Catering' kunt u de kosten vinden voor de verschillende manieren van cateren en meer over de 'IWSS kook-service'. Voor groepskortingen voor treinen, bussen, etc, kunt u contact opnemen met de respectievelijke maatschappijen.

We zullen na enige tijd een berekeningsprogramma installeren op deze website die voor u kan berekenen hoeveel uw schoolreis naar keuze gaat kosten.


Finciële aangelegenheden op schoolreizen

Alle 'grote' kosten zoals treinkaartjes, accommodatie of IWSS-programma's kunnen vaak genoeg per factuur betaald worden. Voor kosten op locatie is contant geld nodig en er zijn ook veel zaken die EC-kaarten aannemen (normale pinpas). 

Euro en Deense Kroon

De officiële valuta in Denemarken is de Deense Kroon (DKK). 100 Øre zijn 1 Deense Kroon. Ongeveer 7,45 DKK is gelijk aan 1 Euro (€).
Voor de exacte berekening van uw schoolreis raden we u aan om de huidige wisselkoersen in acht te nemen en de http://www.wisselkoersen.nl/ te raadplegen.

Internationale facturen

Voor een overboeking binnen landen van de EU wordt net zoveel berekend als een nationale overboeking. Het is dan wel zo dat de bank- en rekeninggegevens van de onvanger bekend moeten zijn, als bijvoorbeeld IBAN en BIC resp. SWIFT (internationaal rekeningnummer en internationale bank code). Het is zeker aan te raden om expliciet naar deze nummers te vragen als de factuur verzonden wordt en vraag de Deense partnercentra en accommodaties om de bedragen in Euro's te vermelden. Dit garandeert een snellere overschrijving.

Contanten in Denemarken

Om goed uitgerust naar Denemarken te vertrekken, is het de moeite waard om een zekere hoeveelheid aan Deense contanten mee te nemen voor het betalen van de buskaartjes, veerbootkaartjes e.d. Ook is het handig als de leerlingen hun zakgeld (ongeveer €20,- voor een 5-daagse reis is voldoende) al gewisseld hebben naar Deense Kronen. Als u voor die tijd al het geld verzamelt en het in één keer omzet, bespaart u dat ruilcommissie. Extra contanten zijn makkelijk verkrijgbaar bij pin-automaten met EC-pasjes en pinnummer. Ook kunnen  banken en wisselkantoren contant geld wisselen. Onafhankelijk van het bedrag wat er gepind dan wel gewisseld wordt bij een bank, zal er een commissie van 20-35 DKK worden berekend. De exacte commissie voor het gebruik van uw EC-pas in het buitenland kunt u opvragen bij uw bank. Omdat het terugwisselen van Deense Kronen naar Euro's ook weer geld kost, raden we aan om slechts het bedrag te wisselen cq. te pinnen dat u echt nodig heeft.