Verzekering

Verzekering

Gezond en wel op schoolreis

Om ervan zeker te zijn dat de schoolreis een succes wordt, is het aan te raden om een aantal nuttige verzekeringen af te sluiten voor de leerlingen als wel de begeleiding. De meest belangrijke zijn aansprakelijkheidsverzekering, reisverzekering, ongevallenverzekering en een annuleringsverzekering. Deze combinaties worden ook wel in een verzekeringspakket aangeboden door een aantla maatschappijen. Vaak zijn dit makkelijke en goedkopere opties. In Duitsland zijn er de volgende:
www.reiseversicherung.com

www.bernhard-assekuranz.com
Ook hebben veel scholen afspraken met verzekeringsmaatschappijen; als dit het geval is, is het zeker de moeite waard om contact op te nemen met deze maatschappij in plaats van zelf allerlei offertes te gaan aanvragen.

 

De belangrijkste verzekeringen

Aansprakelijkheidsverzekering

De meeste leerlingen zullen al hiervoor verzekerd zijn via hun ouders. Er zijn echter altijd uitzonderingen die kunnen leiden tot dure en gecompliceerde situaties in geval van schade. Een aansprakelijkheidsverzekering voor de hele groep zorgt ervoor dat potentiële "gaten in het net" gedicht worden en gegarandeert een aansprakelijkheidsverzekering voor de hele groep en de begeleiding, schade aan personen en schade aan andermans eigendom.

Ziektekostenverzekering

Voor Duitse schoolreizen binnen Duitsland, geldt dat iedereen zijn of haar bewijs  van verzekering met zich meedraagt. Voor het buitenland is het nodig om een speciale verzekering af te sluiten als er medische apparatuur meereist die  onmisbaar is. In Nederland zijn alle leerlingen ook medisch verzekerd, zorg er wel voor dat dit aantoonbaar is, in het binnen- en buitenland.

Ongevallenverzekeringen

Om automatisch alle leerlingen te verzekeringen voor en binnen alle situaties is het aan te raden om een ongevallenverzekering voor groepen af te sluiten (meestal zit dit al in het verzekeringspakket).

Annuleringsverzekering

Een annuleringsverzekering dekt annuleringskosten als één enkele leerling óf de gehele groep geen gebruik van de betaalde boekingen kan maken (accomodatie, vervoer, etc.) vanwege 'geldige' redenen (deze worden aangegeven in de verzekering).  Omdat schoolreizen normaalgesproken ruim van tevoren geboekt en gepland worden en er vaak vakanties tussen vallen, neemt de verzekering ook annuleringen aan die, naast overlijden en/of ziekte, te maken hebben met veranderingen van klassen of scholen. Sommige verzekeringen dekken zelfs de extra kosten voor een latere terugreis als een leerling in het ziekenhuis heeft moeten verblijven.

Verdere verzekeringen

Extra verzekeringen als bagageverzekering of rechtsbijstandverzekering zijn afhankelijk van de leerling dan wel de ouder.