Links

Links

Het sleutelwoord 'Waddenzee' zorgt nu voor ongeveer 900.000 hits op het internet. Een keuze van de meest informatieve sites kunt u hier vinden. Hieronder staan nog maar een paar links die in Nederland van toepassing zijn, meer links volgen.

 

www.waddensea-secretariat.org (en)
De homepage van de Trilaterale Waddenzee Coöperatie is een erg goede bron voor het vinden van achtergrondinformatie en voor meer gedetailleerde informatie over de activiteiten ven de Trilaterale Coöperatie. Veel artikelen zijn beschikbaar als downloads, andere publicaties kunnen besteld worden.

www.waddenzee.nl (nl, en)
THet Nederlandse forum voor informatie over de Waddenzee. De homepage biedt recente informatie, artikelen en achtergrondinformatie over biologische, geografische, sociaal- culturele en politieke kwesties als wel links naar bijna elk instituut die zich bezig houdt met de Waddenzee.
www.wattenmeer-nationalparke.de (de, partly en)
De homepage van de Duitse Waddenzee Nationale Parken. Veel informatie is beschikbaar over de parken en de Schleswig-Holstein pagina bevat een uitgebreide bibliografie.

www.vnn.dk (dk, en, de)

Deze site van de Deense “Vadehavets Turistråd” en anderen bieden informatie over de natuur in de Deense Waddenzee als ook een agenda die goed wordt bijgehouden; deze bevat allerlei informatie over evenementen die plaats gaan vinden (zoals rondleidingen, tentoonstellingen, etc). 

www.watt.ikzm-d.de (de, tw. en)

Wie? Hoe? Wat? Vragen en antwoorden gerelateerd aan de natuur, het gebruik en de bescherming daarvan in de Waddenzee. Bijeengesteld door consciëntieuze voorstanders van natuurbeschermingsorganisaties die hun opleiding hebben genoten in het Schutzstation Wattenmeer.

www.aknev.org (de, en)

De Aktionskonferenz Nordsee (AKN) draagt bij aan de ontwikkeling en promotie van milieuvriendelijke en sociaal wenselijke structuren voor het Noordzee-ecosysteem, de kustgebieden en de estuaria. De vereniging publiceert informatie en educatief materiaal en de homepage informeert over verschillende aspecten van bescherming van de Noordzee.