Map of the Danish Wadden Sea

Download rejseinformation:

rejseinfo_ribe.pdf

Ribe

Ribe

Vikinger og Vadehavet

Enestående kultur- og naturoplevelser i Danmark ældste havneby

Ribe og omegn

En lille time syd for Esbjerg med tog ligger Danmark ældste by, Ribe. Ribe byder på snoede, smalle gader der emmer af gamle dage. I byens gader ligger museer og en ægte vikingelandsby, hvor skoleelever kan opleve historien og kulturen fra vikingetiden til i dag. Det nærliggende Vadehav byder på enestående naturoplevelser, der giver eleverne mulighed for at komme tæt på mangfoldigheden og dynamikken i Vadehavet. Vadehavscentret i Vester Vedsted giver et imponerende indblik i sammenhængen mellem Vadehav, marks og mennesker. Det er også tage på vadevandringer, sælture og fugleture med Vadehavscentrets erfarne naturvejledere.

Overnatning

I Ribe ligger et moderne og centraltbeliggende vandrerhjem med 3 stjerner. Der er i alt 170 senge fordelt på 2-5 sengs værelser.

Transport

Tag toget til Ribe station. Herfra kan man gå til vandrerhjemmet. Bagagen kan eventuelt transporteres med taxi. Det er muligt at leje cykler til at komme rundt i Ribe og omegn.

Forslag til program

5-dages program

1. dag:
Ankomst sent på eftermiddagen. Efter aftensmaden er der aftenrundvisning gennem Ribes gader med vægteren (kun fra 1. maj til 15. september). Uden for sæsonen kan I tage en tur rundt i gaderne på egen hånd.

2. dag:
Byrundvisning gennem den historiske by Ribe med besøg i Domkirken og derefter bysrally (på egen hånd). Eftermiddagen er fri til at besøge andre museer, gå på strøgtur eller besøge den lokale svømmehal.

3. dag:
Cykeltur til Vadehavscentret i Vester Vedsted (ca. 10 km). Besøg i udstillingen med stormflodsshow og en guidet Vadehavstur med efterfølgende undersøgelser i naturskolens laboratorium.

4. dag:
Besøg på Ribe Vikingecenter. Her er der mulighed for levende indtryk fra vikingetiden, falkonershow og meget andet.

5. dag:
Afrejse efter morgenmad (med madpakker).

3-dages program

1. dag:
Ankomst omkring middag. Eftermiddag: Byrundvisning og byrally (på egen hånd). Om aftenen fritid og mulighed for byvandring med vægteren (fra 1.maj til 15.sept.).

2. dag:
Cykletur til Vadehavscentret i Vester Vedsted (ca. 10 km). Besøg i udstillingen med stormflodsshow og en guidet Vadehavstur med efterfølgende undersøgelser i naturskolens laboratorium.

3. dag:
Besøg på Ribes Vikingecenter. Her er der mulighed for levende indtryk fra vikingetiden, falkonershow og meget andet. Afrejse om eftermiddagen.


Ribe - Rejseinformation

Overnatning

Transport

 • Tog:

  Alle Info om DSB-grupperejser, reservering og bookning
  Tlf 70 13 14 15
  Togplaner og billetpriser: www.dsb.dk

 • Bus (Linie Ribe - Vester Vedsted):
  Bustider og billetpriser på: www.sydtrafik.dk
  Tlf: 70 60 86 00

 • Private busser
  Mandø-bussen: Tlf: 75 44 51 07 I
  versens Busser: Tlf: 75 42 09 23
  Ribe minibus: Tlf: 75 42 21 33

Tip: Kontakt DSB-skolerejser og hør nærmere om muligheden for gratis skolerejse!

Program og aktiviteter

Naturformidling:

Tip: Naturvejlederne på Vadehavscentret laver også gerne et individuelt program til din klasse!

Seværdigheder i Ribe

Tip: Vikingemuseet og Ribe turistbureau tilbyder spændende byvandringer for alle aldersgrupper!