Handige Downloads (de):

 

Nachhaltigkeits-Checkliste

Alles Hallig oder Watt?

Artikel over een modelschoolreisje naar Hooge.

Wettbewerb nachhaltige Klassenreisen

Duurzaam Reizen

Schoolreisjes - natuurlijk verantwoord!

Duurzame schoolreisjes zijn de trendsetters van vandaag! Zorg er dus voor dat uw schoolreis dus niet alleen uw leerlingen meer kennis bijbrengt, ook is het uw taak om de regio en het milieu zo mooi en boeiend achter te laten als het was voor  de leerlingen van de toekomst.

Voor de meeste leerlingen zijn schoolreizen de eerst reiservaringen die ze opdoen zonder hun ouders. Zodoende is het belangrijk ervoor te zorgen dat de bestemming zowel als de manier van reizen een onvergetelijke ervaring wordt voor de leerling; wie weet beinvloedt dat wel zijn of haar late reisgedrag.. Als de ervaring milieuvriendelijk is, gezellig, niet al te duur en het is vooral gezamenlijk gedaan, blijft de indruk langer hangen. Met andere woorden , met een duurzame schoolreis maakt u een belangrijke contributie in de ontwikkeling van duurzaam toerisme!

Duurzaamheidscheck

Onze 'duurzaamheidscheck' leidt u naar een fantastische schoolreis met  een modelkarakter. Van de voorbereidingen van de reis tot aan de middelen van vervoer en de accommodatie, helpen wij u om de reis zo te organiseren dat het helemaal volgens de principes van duurzaam toerisme verloopt. Let wel,  zo'n reis hoeft helemaal niet minder comfortabel of ongemakkelijk te zijn, ook is het vaak niet duurder. Daar komt nog bij dat de leerlingen hierbij ook nog wat leren over de relaties tussen economie, ecologie en sociologie: helemaal in het kader van ESD.  Voor meer informatie hierover, kunt u kijken op:

www.stattreisen-hannover.de
www.bildung-plus.de