Transport

Transport

Ankomst og afrejse

Alle IWSS rejsemål kan nås med offentlige transportmidler. Oftest er det muligt at opnå grupperabat med tog, busser og færger og i Danmark kan man benytte sig af DSB skolerejser. Det betyder at det oftest er billigere at benytte de offentlige transportmidler frem for at leje en bus.

Grupperabatter opnås oftest kun, hvis man reserverer plads og billet i god tid. Desuden er det vigtigt at huske at bybusser og andre transportmidler over kortere strækninger oftest kræver, at man melder sin ankomst.

Kontaktadresserne på de forskellige transportmuligheder finder du på informationsarkene for de pågældende IWSS destinationer.

 

 

Transport af bagage

På flere af IWSS destinationerne er det muligt at få bragt bagagen fra færgen eller bussen til overnatningsstedet mens eleverne selv går eller cykler til overnatningsstedet. I Holland er det cykeludlejeren der ofte står for dette mens det i Danmark og Tyskland sker ved taxaservice. Nærmere info finder du i informationsarkene for de pågældende IWSS destinationer.

Transport til byen

Fra alle IWSS destinationer er det muligt at komme ind til byen enten til fods, på cykel eller med offentlig bus. Mulighed for cykelleje og offentlige busser finder du nærmere info om i informationsarkene for de pågældende IWSS destinationer.  

Cykler bør reserveres senest 1 måned før afrejse. Cyklerne kan lejes enten i hele perioden eller blot for nogle dage afhængig af, hvad I har brug for. Hvorvidt cyklerne skal afhentes hos udlejeren, eller om de bliver afleveret hvor I har brug for det afhænger meget af de enkelte cykeludlejere.  

Selv om udlejningscyklerne er i god stand og opfylder alle sikkerhedskrav, så sørg altid for at få cykelpumpe og lappegrej med fra udlejeren. Det er ligeledes en god ide, at få et telefonnummer med på udlejeren, således det er muligt at ringe efter assistance, hvis en af cyklerne mod forventning alligevel går i stykker, eller pludselig ikke kan låses op.
Cykelhjelme skal I selv medbringe.  

Skolerejser med DSB

Elever og lærere fra de uddannelser der er omfattet af Undervisningsministeriets bekendtgørelse om fribefordring, kan én gang i løbet af hvert skoleår få frirejse med tog og visse færgeruter. For at kunne benytte tilbudet om frirejse er det et krav at man overholder bestillingsfristen på seneste 10 uger før afrejsen (71 dage). Se nærmere her.

Fra grænsen og sydpå må I selv betale transporten. I Tyskland findes der dog gode rabatter på grupperejser. Vær også opmærksom på, at kombinere I et lejrskoleophold i det nordtyske med henblik på også at besøge det danske mindretal er der mulighed for at lave aftaler med grænseforeningen omkring tilskud til transporten i Tyskland.

Med færge uden for sæsonen.

Færgefarten til Vadehavsøerne er sæsonbestemt. I sommerhalvåret er der flere daglige forbindelser, men fra oktober til april findes der ikke daglige afgange til fx halligerne og Neuwerk i Tyskland. Vær derfor opmærksom på sejlplanerne i den periode I besøger området. For nærmere info se links og adresser på informationsarkene for de enkelte IWSS destinationer.

Med turistbus

Er det ikke muligt at benytte offentlige transportmidler er det muligt at leje en turistbus. Dette kan være mere komfortabelt og nemmere, da man slipper for at bekymre sig om togskift og bagagetransport fra banegården til overnatningsstedet. Samtidig kan det være en fordel, hvis man planlægger at besøge flere steder i omegnen omkring naturcentret.